EZAZ.NL:ㅤDNA-zelftesten: privacy niet gegarandeerd

ezaz.nl:ㅤdna-zelftesten:-privacy-niet-gegarandeerd

19-05-22 04:00:00,

Met de komst van Covid-19 is het (zelf-) testen gemeengoed geworden. Bedrijven proberen de mensheid al te bewegen om ook voor griep te gaan testen. Maar met het testen sta je ook een stukje DNA af, een unieke identificatie van de persoon en voorspeller van mogelijke ziekten of afkomst. De handel in DNA is groot en schimmig, ook politie-diensten hengelen naar DNA om misdaden op te lossen. ‘Even op DNA laten testen’ kan verstrekkende gevolgen hebben voor de privacy.

Ledencontent

Foto: Pixabay

Er bestaat toenemende belangstelling voor DNA-tests. Hiermee willen gebruikers antwoord krijgen op vragen als mogelijke erfelijke ziekten bijvoorbeeld bij zwangerschap, of men broer of zuster is, moederschapstest of andere testen aangaande vermeende biologische familiebanden.

Vergeten wordt dat het door de persoon zelf afgenomen materiaal ingezonden moet worden naar een bedrijf dat het DNA gaat analyseren.

Je moet inloggen om de rest van deze inhoud te bekijken. Alsjeblieft . Nog geen lid? Meld je aan Tags: DNAprivacy  » Lees verder op EZAZ.NL

%d bloggers liken dit: