Dissident One:ㅤAfrikaanse apenpokken verspreidt zich in EU-immigratielanden – DissidentNL

dissident-one:ㅤafrikaanse-apenpokken-verspreidt-zich-in-eu-immigratielanden-–-dissidentnl

20-05-22 06:00:00,

Na zeven bevestigde gevallen van apenpokken in het VK, heeft de besmettelijke huidziekte die haar oorsprong vindt in Afrika, zich nu verspreid naar Spanje en Portugal. Volgens de Spaanse gezondheidsautoriteiten zijn alleen al in Madrid acht mensen met het virus besmet. In Portugal zijn er in de maand mei 20 verdachte en 14 bevestigde gevallen, in Lissabon en de Taagvallei.

Afkomstig uit “Zwart Afrika”

Het virus wordt overgedragen door contact met dieren of door intensief contact met besmette personen of besmette materialen – hetzij door beten of schrammen van dieren, maar ook door druppelinfectie of uitwisseling van lichaamssecreties (waaronder zweet). Er zijn ook aanwijzingen voor overdracht door contact met dode dieren of door het eten van vlees van wild, het zogenaamde bushmeat, meldt Unser Mittel Europa.

Symptomen

Tot nu toe zijn er tamelijk milde symptomen zonder ernstige ziekte opgetreden.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: