EZAZ.NL:ㅤDe ontvolking van Oekraïne

ezaz.nl:ㅤde-ontvolking-van-oekraine

20-05-22 01:00:00,

De oorlog in Oekraïne brengt een toch al wankel democratisch land met een geplunderde economie nog verder in verval. De door de toenemende wapenleveranties van NAVO en EU geprolongeerde oorlog, berooft het land opnieuw van miljoenen inwoners. Hoe lang klinkt de roep nog om meer wapens en blokkeren we wegen naar een vreedzame oplossing. Oekraïne maakt een nieuwe fase door van door het westen veroorzaakte sloop van een complex land.

Artikel voor FANS en VRIENDEN van EZAZ.

Foto: Pixabay

Onafhankelijkheid Oekraïne luidde leegloop in

Oekraïne ondergaat al sinds haar eigen onafhankelijkheidsverklaring van de uiteenvallende Sovjet-Unie in 1991 een ongekende leegloop. Waar je na 70 jaar Sovjet-heerschappij (Oekraïne werd in 1921 door de Sovjet-Unie geannexeerd) zou verwachten dat de verworven onafhankelijkheid tot een nieuwe impuls in de samenleving zou voeren, vond het omgekeerde plaats. In de documentaire ‘Revealing Ukraine’ (zie verder in dit artikel) spreekt Hollywood-regisseur Oliver Stone met Viktor Medvedchuk, oud invloedrijk politicus van Oekraïne. Volgens Medvedchuk zette vanaf de jaren negentig onder Amerikaanse invloed een proces van de-industrialisatie in.

Beluister Radio Moddergat over Oekraïne en haar demografische en industriële ontmanteling.

EnerzijdsAnderzijds · Radio Moddergat – You’re invited – 2022-05-13

Je moet inloggen om de rest van deze inhoud te bekijken. Alsjeblieft .  » Lees verder op EZAZ.NL

%d bloggers liken dit: