Azov-commandanten hebben zich overgegeven – Eerste interview van commandant van 36e Mariniersbrigade

azov-commandanten-hebben-zich-overgegeven-–-eerste-interview-van-commandant-van-36e-mariniersbrigade

21-05-22 11:26:00, Sinds 16 mei hebben 2.439 nazi’s van “Azov” en militairen van de Oekraïense strijdkrachten die op het grondgebied van “Azovstal” omsingeld waren, zich overgegeven, aldus het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie, bericht Southfront.org.

Commandant van het Azov-regiment Denis Prokopenko (Radijs, in het midden), plaatsvervangend commandant Svyatoslav Palamar (Kalina, links) en waarnemend commandant van de 36e Mariniersbrigade Sergei Volynsky (Volyna, rechts) worden momenteel gevangen gehouden door de Russische militairen.

De video toont de waarnemend commandant van de eenheid van de 36e Mariniersbrigade van de strijdkrachten van Oekraïne, Sergei Volynsky (Volyna), die zich vrijwillig heeft overgegeven aan het Russische leger.

“Als gevolg van de gevechten ben ik op het grondgebied van de Azovstal-centrale gekomen, vanwaar wij ons hebben overgegeven,” zei Volyna.

– Komen jullie allemaal naar buiten?

– Ja.

– Blijft er nog iemand in de fabriek?

– De hele 36e brigade en haar vertegenwoordigers zijn nu hier bij mij. Er zijn geen mariniers meer op het grondgebied van de fabriek.

– Zijn er buitenlanders op het grondgebied van de fabriek?

– Er waren er enkele.

– Hooggeplaatste ambtenaren?

– Daar weet ik niets van.

– En wie waren er?

– Er zijn buitenlanders in de AFU-eenheden.

– En de buitenlandse curatoren?

– Ik ken geen buitenlandse curatoren die instructies zouden geven.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Daarom heeft de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin de Russische minister van Defensie gebeld – Er heerst paniek!

Lees meer over:  » Lees verder

%d bloggers liken dit: