BLCKBX Oproep: Vraag je Ct-waarde op bij de GGD – commonsensetv.nl

blckbx-oproep:-vraag-je-ct-waarde-op-bij-de-ggd-–-commonsensetv.nl

21-05-22 01:01:00,

Dit is een oproep van BLCKBX

Oproep: vraag je Ct-waarde op bij de GGD

In de blckbx today uitzending van 16 mei kwam aan bod dat vanaf 1 juni aanstaande de PCR-resultaten bij de GGD vernietigd worden. Daarom zal er een juridische civielrechtelijke procedure worden ondernomen om die gegevens veilig te stellen, maar niets is zeker hierin.

Waarom?

CT-waardes behorend bij (positieve) test-uitslagen werden nooit bekend gemaakt. Maar die waarden zijn wel essentieel bij het beoordelen van de omvang van pandemische situatie*: wanneer wordt iemand positief bevonden? Ook het daarvoor gehanteerde criterium is nooit openbaar gemaakt. Daarmee weten we niet hoe gevoelig de hele testcampagne stond afgesteld en hoe dit werd bijgesteld.

De WOB

Via een WOB-verzoek dat al vanaf oktober 2020 loopt, probeert ir. Fritsander Lahr bij VWS deze CT-gegevens publiek te krijgen. VWS verzet zich daar tegen, ondanks dat de rechter heeft geoordeeld dat deze verzameld en vrijgegeven dienen te worden. VWS stelt daarbij „dat zij over deze gegevens niet beschikken” en is in hoger beroep gegaan.

Wij weten echter dat in testlaboratoria deze waardes standaard worden opgeslagen. VWS moet simpelweg beter zijn best doen en dat vond de rechter blijkbaar ook.

Daarnaast hebben we in enkele individuele gevallen recentelijk deze informatie kunnen krijgen door rechtsreeks de GGD te benaderen. Normaal is dat medische gegevens zoals bloedonderzoeken e.d. voor zeker 10 of 20 jaar bewaard dienen te worden en de Wet op de Publieke Gezondheid schrijft dit voor. Voor corona geldt daarenboven de „Tijdelijke Wet Toegangsbewijzen” [1] en volgens deze wet worden positieve testresultaten na 1 jaar zelfs vernietigd, voor negatieve al na 4 weken.

Vernietiging van bewijs

Die wet is ingegaan op 1 juni 2021, dus worden de eerste gegevens over enkele weken vanaf nu (12-5-2022) vernietigd: per 1 juni zijn de eerste gegevens aan de beurt. Dat betreft welbeschouwd bewijsmateriaal dat bij de reconstructie van het landelijke pandemieverloop nodig is.

Daarom zal er een juridische civielrechtelijke procedure worden ondernomen om die gegevens veilig te stellen, maar niets is zeker hierin.

Oproep

Tegen deze achtergrond van een dreigende vernietiging van bewijsmateriaal plaatsen we de volgende oproep aan ieder die zich (een keer) heeft laten testen bij de GGD:

  • Vraag je Ct-waarde op bij de GGD;

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: