De tenenkrommende verdraagzaamheid, geduld en zelfbeheersing van Poetin

de-tenenkrommende-verdraagzaamheid,-geduld-en-zelfbeheersing-van-poetin

21-05-22 01:31:00,

Zoals de lezers weten, heb ik het vaak over de verdraagzaamheid van Poetin, dat wil zeggen over zijn tolerantie, geduld en zelfbeheersing. Ik bewonder Poetins verdraagzaamheid, die blijft bestaan ondanks het feit dat Poetin er nooit enige erkenning of eer voor krijgt. Mijn zorg is dat Poetin’s verdraagzaamheid hem of Rusland geen goed doet. De reden is dat de westerse wereld de morele code die eens de westerse beschaving bepaalde, niet meer erkent of waardeert. Vandaag de dag zijn er in de westerse wereld nog maar twee waarden – geld en macht, schrijft Paul Craig Roberts.

Het is lang geleden dat een Amerikaanse of Europese militaire leider iets gezegd heeft dat lijkt op wat Robert E. Lee zei tegen de soldaten die het leger van Noord-Virginia vormden:

“Wij voeren alleen oorlog tegen gewapende mannen, en wij kunnen geen wraak nemen voor het onrecht dat ons volk is aangedaan, zonder ons te verlagen in de ogen van allen wier afschuw is gewekt door de gruweldaden van onze vijanden, en ons te vergrijpen aan God, aan wie de wraak toekomt.”

Veel van de soldaten van de Unie, vooral die onder bevel van de generaals Sherman en Sheridan, die de zuiderlingen haatten, onderwierpen de burgerbevolking in het zuiden aan verkrachtingen en plunderingen. Zij brandden de huizen af en slachtten het vee, de vrouwen en kinderen onbeschermd achterlatend tegen de winter en de hongerdood. Het hele doel van de Emancipation Proclamation van President Lincoln was om een slavenopstand in de Confederatie te creëren, die de Confederatie troepen ertoe zou brengen de oorlog te verlaten om naar huis terug te keren om hun vrouwen en kinderen te beschermen. Zoals Lincoln’s eigen Minister van Buitenlandse Zaken zei, heeft de President de slaven alleen “bevrijd” in die gebieden waar wij niet aanwezig zijn en hen in slavernij gelaten waar wij het bevel voeren. Omdat er geen slaven in opstand kwamen, mislukte de poging van Lincoln om de Zuidelijke vrouwen en kinderen te onderwerpen aan verkrachting en moord.

In die vroegere jaren, toen de VS nog historici hadden, in plaats van de propagandisten van het Project 1619 van vandaag, was de verdraagzaamheid van Lee de basis van zijn hoge reputatie onder de Amerikaanse militaire officieren. Tijdens het presidentschap van Eisenhower hing het portret van Lee aan de muren van het Oval Office.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: