EZAZ.NL:ㅤApenpokken net zoals Covid gepland

ezaz.nl:ㅤapenpokken-net-zoals-covid-gepland

20-05-22 10:13:00,

De media slaan alarm: er is weer een virus onderweg. Dit keer heet het Apenpokken, een tamelijk zeldzame aandoening. De ziekte is een zogenaamde zoönose, een infectieziekte die van dier op mens kan overspringen. De symptomen zijn vergelijkbaar met die van de pokken: koorts, huiduitslag en gezwollen lymfeklieren. De ziekte is sinds eind jaren ’70 niet meer opgedoken. Men schrijft dat toe aan de inentingscampagne van toen. Monkeypox wordt veroorzaakt door het monkeypoxvirus. Deze infectieziekte komt voor in de tropische regenwouden van Centraal- en West-Afrika. Af en toe wordt het naar andere gebieden geëxporteerd. De patiënt in Engeland heeft het virus vermoedelijk in Westelijk-Afrika opgelopen.

Toch komt dit virus niet uit de lucht vallen. In maart 2021 heeft het ‘NTI Bio’ (Nuclear Threat Initiative) in samenwerking met de Munich Security Conference een ‘tafeloefening’ gehouden over het terugdringen van biologische dreigingen met grote gevolgen. Tijdens de oefening werden lacunes in de nationale en internationale bioveiligheids- en pandemische paraatheid onderzocht, waarbij werd gekeken naar mogelijkheden om preventie van en reactievermogen op biologische gebeurtenissen met grote gevolgen gebeurtenissen.

In een openbaar verslag wordt ook de naam van het ‘fictieve’ virus genoemd: monkeypox en welgeteld 23 maal. De oefening gaat uit van een terroristische aanslag met een in een laboratorium ontwikkeld virus.

Bij de deelnemers zitten een paar opvallende namen waarvan sommigen ook aan tafel zaten om eind 2019 het zogenaamde ‘Event201‘ te oefenen,

 » Lees verder op EZAZ.NL

%d bloggers liken dit: