Het kan mij geen reet schelen wat anderen denken; dit is een teken van respect

het-kan-mij-geen-reet-schelen-wat-anderen-denken;-dit-is-een-teken-van-respect

21-05-22 06:40:00,

“Het interesseert me niet wat u of uw kinderen denken, noch wat jullie wel of niet willen geloven. Houdt u zich vooral vast aan de mainstream media,” was vandaag nog mijn antwoord op een zoveelste mailbericht met beschuldigingen en de vraag wie zich achter Frontnieuws schuilhoudt.

“Het interesseert me niet wat u denkt, noch wat u wel of niet wilt geloven”, is zo’n beetje mijn standaardantwoord op iedereen die zich de moeite getroost om mijn mailbox te spammen met gezeur, verwijten of ongeloof. En als op commando komt er dan geheid een blafbrief terug met gekanker. En ja, ook dat interesseert me niet. Zoals het in de volksmond gaat, het zal me aan mijn reet roesten. Daarom aangenaam verrast toen ik een stukje tegenkwam van de bij “rechts” populaire schrijver Gary D. Barnett, die er blijkbaar hetzelfde overdenkt als ik en beter kan omschrijven waarom het me geen reet kan schelen wat anderen denken, komt ie:

“Het kan me geen moer schelen wat andere mensen denken. Het is geheel hun eigen zaak. Ik schrijf niet voor andere mensen.” ~ Harold Pinter, Mel Gussow (1996). “Conversations with Pinter”, p.20, Grove Press

Nu wij elkaar begrijpen, is het tijd om de lucht te klaren over een paar zaken. Als mijn opmerkingen hier onaangenaam lijken, of u op een of andere manier beledigen, bedenk dan dat het mij geen moer kan schelen. Ik bedoel dit niet oneerbiedig, maar uw gedachten zijn de uwe, en de mijne zijn de mijne. Ik heb geen tijd om me druk te maken over wat anderen van mij denken, wat ik geloof, wat ik weet, of wat ik schrijf. Als ik mijn dagen zou doorbrengen met mij handenwringend over zulke onzin, zou mijn hele leven alleen maar bestaan uit zorgen maken over dingen waaraan ik niets kan veranderen; niet dat ik dat zou doen. Het is niet dat ik geen nieuwsgierigheid, medelijden of zelfs instemming heb met sommige gedachten en ideeën van anderen, het is gewoon dat het niet uitmaakt wat u of ik denken over elkaars meningen, alleen dat wij eerlijk zijn tegenover onszelf. Met dat gezegd hebbende, zal ik enkele van mijn standpunten uiteenzetten, opdat er geen misverstand en geen twijfel over bestaat waar ik sta.

Ten eerste ben ik een anarchist, puur en simpel, wat betekent dat ik niet conservatief of “liberaal” ben,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: