Onthuld: Apenpokken blijkt “laboratoriumstam met onbekende kenmerken” te zijn

onthuld:-apenpokken-blijkt-“laboratoriumstam-met-onbekende-kenmerken”-te-zijn

22-05-22 06:04:00,

De uitbraak van apenpokken die momenteel in landen over de hele wereld de kop opsteekt, blijkt afkomstig te zijn van een “laboratoriumstam”, zo heeft een bron bij de European Centers For Disease Control naar verluidt onthuld.

Onafhankelijk onderzoeker Dr. Benjamin Braddock beweerde op Twitter dat een niet met name genoemde bron bij het ECDC hem vertelde dat uit een voorlopige analyse van de apenpokken bleek dat het virus uit een lab kwam en mogelijk verband houdt met het biologisch onderzoek van de V.S. in Oekraïne, bericht Infowars.com.

“De bron van het ECDC vertelt mij dat uit de voorlopige analyse van de apenpokken blijkt dat het om “een derde labstam met onbekende kenmerken” gaat en dat er gekletst wordt dat dit op de een of andere manier verband houdt met de aanklachten van Moskou tegen de biologische activiteiten van de V.S. in Oekraïne,” twitterde Braddock zaterdag.

Bovendien heeft een Russisch-Chinese gezamenlijke task force een onderzoek ingesteld naar “waar het vandaan komt; of het aantoonbaar is in onderzoek dat de VS in Oekraïne, Georgië hebben verricht; of er een verband is met biologisch onderzoek dat de VS in Oekraïne naar pokken hebben verricht,” voegde hij eraan toe.

A Russian-Chinese joint task force has been tasked with establishing: where it originated, whether it is detectable in research conducted by the US in Ukraine, Georgia; whether there is a link to biological research conducted by the US on smallpox in Ukraine.

— Dr. Benjamin Braddock (@GraduatedBen) May 21, 2022

Met het oog op de toenemende gevallen van apenpokken in de VS en Europa beweert de ECDC-bron dat het agentschap van plan is pokkenvaccins (Imvanex) van het biotechbedrijf Bavarian Nordic te kopen, ook al zijn die niet getest op deze specifieke stam van de apenpokken.

“Het ECDC richt zich nu vooral op het opkopen van zoveel mogelijk BN-vaccins. “Ze kopen al voordat ze weten of het wel werkzaam is tegen deze stam van de apenpokken. Het zou me niet verbazen als ze het testen van de werkzaamheid ervan helemaal overslaan,” twitterde Braddock.

Main ECDC focus right now is on buying up as much of BN’s vaccine as possible. “They’re buying before they know whether it is even effective against this strain of monkeypox.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: