WHO waarschuwt voor de Europese Pride parades – Apenpokkenverspreiders

who-waarschuwt-voor-de-europese-pride-parades-–-apenpokkenverspreiders

22-05-22 06:29:00, © istolethetv; WHO Na het nieuws dat een Pride parade op de Canarische Eilanden en een homofestival in België de apenpokken hebben verspreid, waarschuwt de WHO voor het komende “seizoen” van soortgelijke bijeenkomsten in Europa.

De WHO schrijft dat de eerste gevallen van apenpokken die in Europa ontdekt zijn, gevonden zijn bij “mannen die seks hebben met mannen” en niet bij mensen die Afrika bezocht hebben of andere gebieden waar de ziekte van nature voorkomt, bericht Fria Tider.

“Nu komt het zomerseizoen in Europa,” merkt de WHO op in een nieuwe verklaring van haar afdeling Europa, waarin zij erop wijst dat de festivals in de Europese regio nu zullen toenemen.

“Dan kan de verspreiding van de infectie versnellen, want de gevallen die nu ontdekt worden, zijn onder mensen die seksuele activiteiten ontplooien en de symptomen zijn bij velen onbekend,” schrijft de Europese directeur van de WHO, Hans Kluge, in de schriftelijke verklaring.

De organisatie zegt dat iedereen met apenpokken vanaf de eerste symptomen geïsoleerd moet worden.

Het is nog niet duidelijk of er beperkingen gepland zijn. Als de maatregelen echter worden doorgedrukt, kunnen zij ook gevolgen hebben voor muziekfestivals en andere volkomen normale evenementen waarbij geen apenpokken worden verspreid, overeenkomstig het beginsel van gelijkwaardigheid van alle mensen.

Apenpokken in België na weer een homofestival

In België zijn in totaal drie gevallen van apenpokken gevonden, die onmiddellijk in verband worden gebracht met “Darklands” – een fetisjfestival in Antwerpen, gericht op homoseksuele mannen.

Volgens de autoriteiten moeten mannelijke bezoekers die seks hebben gehad met mannen extra waakzaam zijn, schrijft de Telegraph.

Het festival, dat van 4 tot 9 mei liep, beschrijft zichzelf als een ontmoetingsplaats waar mensen de kans krijgen om “hun seksuele identiteit te ontwikkelen”.

Hoe de uitbraak van apenpokken in Europa begon, is niet bekend. De bekende transmissieroute voor eerdere gevallen van de zeldzame ziekte is echter van dier op mens in Afrika.

Patiënt nul is echter niet gevonden, en het is onbekend hoe het virus deze keer in de mensheid terecht is gekomen.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: