Davos onthult ontwikkeling voor “groen” sociaal kredietsysteem van een “individuele koolstofvoetafdruk tracker” om je consumptie te traceren

davos-onthult-ontwikkeling-voor-“groen”-sociaal-kredietsysteem-van-een-“individuele-koolstofvoetafdruk-tracker”-om-je-consumptie-te-traceren

25-05-22 11:52:00,

Gistermorgen, tijdens een van de live-streamed panels van het WEF, beweerde J. Michael Evans, president van Alibaba Holdings, dat het bedrijf werkt aan een app die de koolstofvoetafdruk van een individuele gebruiker zou kunnen nagaan, schrijft Kit Knightly.

De voormalige vice-voorzitter van Goldman Sachs vertelde het publiek van het panel “Strategic Outlook: Responsible Consumption” panel:

“Wij ontwikkelen, door middel van technologie, een mogelijkheid voor consumenten om hun eigen koolstofvoetafdruk te meten. Wat betekent dat? Dat is: waar reizen ze, hoe reizen ze, wat eten ze, wat consumeren ze op ons platform. Dus: een individuele koolstofvoetafdruk tracker.”

Welnu, ter verduidelijking, Evans had het alleen over het platform van Alibaba… maar dat is wel een groot platform.

Het Chinese bedrijf is na Amazon het grootste e-commerce bedrijf ter wereld, met een omzet van meer dan 715 miljard Yuan in 2021 (dat is meer dan 110 miljard USD).

En zij zijn niet alleen een e-commerce platform. Via hun financiële en technologische dienstverlenende bedrijven runt Alibaba de grootste domeinnaammarkt, e-mailprovider en cloudopslagdiensten in China, en het grootste betalingsplatform ter wereld.

Via Alihealth leveren zij online apotheekdiensten, en ook computertechnologie aan ziekenhuizen en klinieken. Sinds zij in 2014 AutoNavi hebben gekocht, bezitten zij ook het grootste e-kaart navigatiebedrijf in China.

In wezen komt het erop neer dat als u in China iets op het internet wilt betalen, u waarschijnlijk Alibaba gebruikt. Als u iets online wilt bestellen bij een klein bedrijfje, gebruikt u waarschijnlijk Alibaba. Als u uw spullen tweedehands wilt verkopen, gebruikt u waarschijnlijk Alibaba.

Als u een domein wilt registreren, naar een apotheek wilt gaan, in een ziekenhuis wilt inchecken, een e-mail wilt versturen, een kaart of GPS wilt gebruiken… u krijgt het idee.

Alibaba’s computersector is ook een marktleider in AI-diensten, en was in 2017 het eerste betalingsplatform dat gezichtsherkenningstechnologie begon te gebruiken om betalingen te bevestigen.

Andere lopende projecten zijn “CityBrain“, een AI die ontworpen is om steden te scannen en “gestroomlijnde” verkeersdiensten te verlenen. Waarschuwen voor mogelijke ongelukken en ook het openbaar vervoer efficiënter maken, een duidelijke stap in de richting van “Smart Cities“.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: