Redactionele aanbeveling: – Klaus Schwab: Ja, de jaarlijkse bijeenkomst van het Economisch Wereldforum gaat over elites die een complot smeden

klaus-schwab:-ja,-de-jaarlijkse-bijeenkomst-van-het-economisch-wereldforum-gaat-over-elites-die-een-complot-smeden

26-05-22 11: 56: 00,

Dinsdag mei 24, 2022

undefined

Die selecte groep elites uit de hele wereld die samenkomen op de jaarlijkse bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos, Zwitserland, zweren werkelijk samen om de richting van de samenleving en de politiek wereldwijd te bepalen. Het is een samenzwering in de praktijk, niet alleen een samenzweringstheorie. Dat geeft de oprichter en uitvoerend voorzitter van de WEF, Klaus Schwab, maandag toe in zijn welkomstwoord voor de jaarlijkse bijeenkomst van de WEF van dit jaar.

Hier is de samenzweringsbekentenis uit de toespraak van Schwab:

Laten we ook duidelijk zijn. De toekomst gebeurt niet zomaar. De toekomst wordt door ons gebouwd – door een krachtige gemeenschap zoals u hier in deze kamer. We hebben de middelen om de toestand in de wereld te verbeteren, maar er zijn twee voorwaarden nodig. De eerste is dat we allemaal handelen als belanghebbenden van grotere gemeenschappen, dat we niet alleen ons eigenbelang dienen, maar dat we de gemeenschap dienen. Dat noemen we stakeholder-verantwoordelijkheid. En, ten tweede, dat we samenwerken. Dat is de reden waarom u hier tijdens de bijeenkomst veel gelegenheden vindt om deel te nemen aan zeer actie- en impactgerichte initiatieven om vooruitgang te boeken met betrekking tot specifieke kwesties op de mondiale agenda.

De jaarlijkse bijeenkomst van het WEF is niet zomaar een samenkomst van mensen om te babbelen, te socialiseren en naar enkele toespraken te luisteren. Het gaat erom, zoals Schwab stelt, een “krachtige gemeenschap” samen te brengen die initiatieven stimuleert die “vooruitgang boeken met betrekking tot specifieke kwesties op de wereldagenda” en door wie “de toekomst wordt gebouwd”

Laat je trouwens niet te veel troosten door Schwab’s verzekering dat de samenzweerders al dit samenzweren doen terwijl ze optreden als “stakeholders van grotere gemeenschappen.” Het is onwaarschijnlijk dat veel mensen op de jaarvergadering van het WEF naar u omkijken als deel van hun gemeenschappen. Zoals de beroemde komiek George Carlin zei: “Het is een grote club, en u hoort er niet bij.”


Copyright © 2022 by RonPaul Institute. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits met vermelding van volledige naamsvermelding en een live link.
Doneer a.u.b. aan het Ron Paul Institute