Redactionele aanbeveling: – De macht van Bill Gates Deel 1: Meer dan 300 miljoen dollar voor media-“berichtgeving” – Anti-Spiegel

31-05- Hierover zijn details aan het licht gekomen die ik u niet wil onthouden.

In mijn boek “Inside Corona” ben ik al uitvoerig ingegaan op de macht van Bill Gates en heb ik de database van zijn subsidies uitvoerig geanalyseerd, die inmiddels meer dan 30 is geworden. In mijn boek “Dependently Employed” heb ik ook de macht geanalyseerd van de stichtingen die de politiek van het Westen bepalen. Details over de boeken vindt u door op de omslagen van de boeken hier op de site te klikken.

Het portaal The Grayzone heeft reeds in november 2021 een artikel gepubliceerd waarvan ik nu pas kennis heb genomen. Het is algemeen bekend dat Bill Gates honderden miljoenen heeft betaald aan wereldwijde media om hun berichtgeving in de door Gates gewenste richting te sturen, en dat bijvoorbeeld in Duitsland Der Spiegel regelmatig miljoenen van Gates aanneemt, is iets wat ik ook diverse malen tot onderwerp van discussie heb gemaakt, hetgeen Der Spiegel niet moet hebben behaagd.

In november publiceerde The Grayzone een zeer gedetailleerde lijst van media en mediaprojecten die door Gates zijn gefinancierd met in totaal meer dan 300 miljoen dollar, hoewel deze lijst niet volledig is, zoals The Grayzone zelf ook stelt en rechtvaardigt in het artikel.

Bij het doornemen van de lijst met geldontvangers kwam ik veel oude bekenden tegen die ik al goed ken van mijn werk aan mijn bovengenoemde boeken en van mijn dagelijkse werk met de Anti-Spiegel. Ik zal daarom een afzonderlijke serie schrijven over wie er allemaal door Gates wordt betaald en laten zien hoe dit de verslaggeving in Duitsland beïnvloedt. Hier, als eerste deel van deze serie, heb ik het artikel uit The Grayzone vertaald, zodat u zelf kunt zien hoe groot Gates’ invloed is op de berichtgeving in de media en de publieke opinie. In de volgende delen van de serie zullen hiervan concrete voorbeelden worden gegeven.

Hier volgt nu, om te beginnen, de vertaling van het artikel van The Grayzone van november 2021.

Begin van de vertaling:

Uit documenten blijkt dat Bill Gates 319 miljoenen dollars aan de media heeft gegeven om zijn mondiale agenda te promoten

Lees hier The Grayzone’s onderzoek naar Bill Gates’ wereldwijde gezondheidsimperium en propagandamachine.

Tot aan zijn recente scheiding, genoot Bill Gates van een soort vrijbrief in de bedrijfsmedia. De medeoprichter van Microsoft werd over het algemeen afgeschilderd als een vriendelijke nerd die de wereld wilde redden, en hij werd zelfs on-ironisch “Saint Bill” genoemd door The Guardian.

Terwijl de media-imperiums van andere miljardairs relatief bekend zijn, is de mate waarin Gates’ geld het moderne medialandschap bepaalt, dat niet. Nach Durchsicht von über 30.000 Einzelspenden kann MintPress aufdecken, dass die Bill and Mel Gates sponsort ook een aantal invloedrijke buitenlandse organisaties, waaronder de BBC, The Guardian, The Financial Times en The Daily Telegraph in het Verenigd Koninkrijk, prominente Europese kranten als Le Monde (Frankrijk), Der Spiegel (Duitsland) en El País (Spanje), en grote mondiale omroepen als Al-Jazeera.

We hebben de financiering van de Gates Foundation voor mediaprogramma’s onderverdeeld in verschillende secties, gerangschikt in afnemende volgorde. Zij bevatten allemaal een link naar de matching grants op de website van de organisatie. (Noot van de vertaler: ik heb de lijst uit het oorspronkelijke artikel gekopieerd om niet alle links met de hand te hoeven plaatsen, vandaar de Amerikaanse spelling van de totalen met komma’s in plaats van punten.)

Rechtstreekse subsidies aan media: