‘Als goede mannen ingrijpen… Ze hebben waarschijnlijk het leven van deze vrouw gered’ (videoanalyse) – Café Weltschmerz

‘als-goede-mannen-ingrijpen…-ze-hebben-waarschijnlijk-het-leven-van-deze-vrouw-gered’-(videoanalyse)-–-cafe-weltschmerz

10-06-22 05:00:00,

Het is onduidelijk waar onderstaand filmpje zich afspeelt. Evenmin is te zien wie er uit de bus stappen of wat ze zeggen. Het is niet eens met zekerheid vast te stellen of de video in scene is gezet of dat aanranding van een vrouw op straat echt is voorkomen. Er kunnen wel een aantal vragen bij worden gesteld en wie die vragen kan beantwoorden, kan een reactie plaatsen onder dit bericht.

‘Als goede mannen ingrijpen. Ze hebben waarschijnlijk het leven van deze vrouw gered,’ schrijft journalist Evelyn Rae. Ze heeft het over beelden die op Twitter verschenen (ze heeft de beelden van de twitteraar Eleméntal overgenomen) waarop een man een vrouw lastig valt. Bekijk eerst het filmpje en lees dan verder.

When good men come together. They probably saved this woman’s life. 👏🏼pic.twitter.com/UgbVjz74h5

— Evelyn Rae (@_evelynrae) June 9, 2022

Wat er te zien is…

Op camerabeelden is te zien hoe een man/jongen een vrouw vastgrijpt op straat, naar de kant van de weg duwt, zich op intimiderende wijze over haar heen buigt, haar nogmaals vastpakt aan haar rugzak en op de grond smijt.

Dan komt er een bus voorbij. Net op het moment dat er een andere jongen voorbij loopt zonder vin te grijpen, springen er vier mannen uit de bus. Heeft de man met de oranje jas een pistool in zijn hand? De mannen schoppen en slaan de belager naar de grond en lopen weer weg. Een vijfde man in een blauwe overall komt aangelopen, hij wil de boel sussen, zo lijkt het. De jongen die eerder voorbij liep zonder iets te doen, loopt dan terug en lijkt iets aan ‘de vredesstichter’ te geven.

De mannen uit de bus vertrekken weer, zo lijkt het, maar komen dan nog een keer tevoorschijn. Ze willen zeker weten dat de dader vertrekt. Maar waarom hangt een van hen opeens in een rek?

En wat is de rol van de man in het blauw? Wie wilde hij eigenlijk beschermen? Was ‘de laffe omstander’ eigenlijk betrokken bij de gewelddadige actie jegens de vrouw, maar liep hij door omdat hij zag dat de bus stopte? Kenden de mannen uit de bus elkaar? Aan hun kleren te zien, kwamen ze net van hun (bouwvak)werk of gingen ze daar naartoe.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: