NASA sluit zich aan bij UFO-jacht en probeert deze te ‘demystificeren’ – Café Weltschmerz

nasa-sluit-zich-aan-bij-ufo-jacht-en-probeert-deze-te-‘demystificeren’-–-cafe-weltschmerz

10-06-22 02:00:00,

NASA heeft officieel opdracht gegeven voor een onderzoek om al het bestaande bewijsmateriaal te analyseren en de juiste methoden en hulpmiddelen voor het verzamelen van gegevens te ontwikkelen om zo licht te werpen op de aard en oorsprong van niet-geïdentificeerde luchtverschijnselen, aldus een persbericht dat donderdag is uitgegeven.

“We zullen identificeren welke gegevens – van burgers, overheid, non-profitorganisaties, bedrijven – er zijn, wat we nog meer moeten proberen te verzamelen en hoe we deze het beste kunnen analyseren”, zegt astrofysicus David Spergel, die een team van experts zal leiden in een het onderzoek dat nog in dit najaar van start zal gaan.

Het Amerikaanse ruimteagentschap benadrukte specifiek dat er tot nu toe “geen bewijs is dat UAP’s van buitenaardse oorsprong zijn”, en giet daarmee koud water over het vooruitzicht om buitenaardse technologie te ontdekken. Het gaf echter toe dat het “beperkte aantal waarnemingen van UAP’s het momenteel moeilijk maakt om wetenschappelijke conclusies te trekken over de aard van dergelijke gebeurtenissen.”

NASA’s onderzoek wordt “breed gecoördineerd door de overheid”, maar zal gescheiden zijn van de meer geheime Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG), of zijn voorganger, de Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF).

NASA is commissioning a study team to start early fall to examine unidentified aerial phenomena (UAP) – observations in the sky that cannot be identified. This team will focus on identifying and collecting available data to scientifically understand UAPs. https://t.co/Tz0aTR6HYT pic.twitter.com/KaF9IyDUB7

— Thomas Zurbuchen (@Dr_ThomasZ) June 9, 2022

Van UFO naar UAP

In de afgelopen jaren is er een nieuw acroniem in het leven geroepen die de term ‘UFO’ vervangt, namelijk ‘Unidentified Aerial Phenomena’ (UAP). Dit, in de hoop dat de wetenschap, de academische wereld en de media meer open zouden staan ​​om het onderwerp te onderzoeken. Echter, dat het gefabriceerde stigma dat aan dit onderwerp wordt gelinkt wordt door velen nog steeds als ’taboe’ beschouwd.

“Een van de dingen die we in eerste instantie hopen te doen als onderdeel van deze studie, simpelweg door er in het openbaar over te praten, is om een ​​deel van het stigma dat ermee gepaard gaat te helpen wegnemen, en dat zal uiteraard leiden tot meer toegang tot gegevens, meer rapporten, meer waarnemingen’, zei Daniel Evans, assistent-adjunct-adjunct-administrateur voor onderzoek van NASA’s Science Mission Directorate.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: