Dissident One:ㅤVS voedselproductie stort nu in door kunstmestkosten, schaarste, dieselprijsinflatie en voedselprotectionisme – DissidentNL

dissident-one:ㅤvs-voedselproductie-stort-nu-in-door-kunstmestkosten,-schaarste,-dieselprijsinflatie-en-voedselprotectionisme-–-dissidentnl

12-06-22 03:50:00,

Toen de VS en de NAVO-landen in maart een economische oorlog tegen Rusland begonnen door Russische banken uit te sluiten van het SWIFT-systeem, zette dat een kettingreactie van wereldgebeurtenissen in gang die zal leiden tot wereldwijde hongersnood en paniek over voedselschaarste, schrijft Mike Adams.

Kunstmest en het aardgas dat voor de productie van kunstmest wordt gebruikt, zijn nu in de hele wereld schaars. Veel belangrijke voedselproducenten, zoals India, hebben hun toevlucht genomen tot exportverboden (voedselprotectionisme) om hun eigen binnenlandse voorraden veilig te stellen, waardoor de voedselschaarste in de wereld nog verergert. De stijgende brandstofprijzen hebben de problemen alleen maar verergerd, met als gevolg veel hogere kosten voor landbouwproductiemiddelen over de hele wereld.

Maar nu stort ook de Amerikaanse binnenlandse voedselproductie in – en schijnbaar om dezelfde redenen. De torenhoge kosten van kunstmest, de schaarste aan kunstmest, de krankzinnig hoge dieselprijzen en de problemen met de toeleveringsketen voor landbouwwerktuigen dragen allemaal bij tot een alarmerende trend in Amerika: Meer en meer boeren planten gewoon geen gewassen meer.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: