Een nieuwe generatie door de VS opgeleide extremisten vecht tegen Rusland

een-nieuwe-generatie-door-de-vs-opgeleide-extremisten-vecht-tegen-rusland

12-06-22 03: 08: 00,

Door T.J. Coles: Hij is postdoctoraal onderzoeker aan het Cognition Institute van de Universiteit van Plymouth en de auteur van verschillende boeken, het meest recent We’ll Tell You What to Think: Wikipedia, Propaganda and the Making of Liberal Consensus.

De autoriteiten van de VS hebben direct en indirect nazi’s en ultranationalisten in binnen- en buitenland opgeleid en in staat gesteld tegen de Russen in Oekraïne te vechten. Dit programma volgt de blauwdruk die de westerse inlichtingendiensten in Afghanistan en Syrië hebben gecreëerd.

Vanaf 1978 (niet ’79, zoals velen denken) besloot de regering van Jimmy Carter “de Russen in de Afghaanse val te lokken”, zoals de nationale veiligheidsadviseur van de president, Zbigniew Brzezinski, het uitdrukte. Amerikaanse inlichtingendiensten drongen er bij hun Britse collega’s op aan netwerken van Afghaanse strijders te activeren. Nieuwe generaties extremisten sloten zich aan bij de strijd. Hulp, wapens en training stroomden Afghanistan binnen. Na de Sovjetinvasie in december 1979 nam de steun toe.

In de 1980s werden tienduizenden jihadisten uit tientallen landen met een moslimmeerderheid naar de VS gebracht,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: