Franse president Macron: “Vaccineer alles wat gevaccineerd kan worden”

franse-president-macron:-“vaccineer-alles-wat-gevaccineerd-kan-worden”

12-06-22 12:05:00, In een ander teken dat de campagne van COVID-19 vaccinatie in Europa nog lang niet ten einde is, eiste de Franse president Emmanuel Macron vorige week dat het gepaste antwoord op de crisis in de overspannen noodgezondheidszorg in Frankrijk is om “alles te vaccineren wat gevaccineerd kan worden,” schrijft Robert Kogon.

“Vaccineer alles wat gevaccineerd kan worden,” zei Macron, “want zo voorkomen we het virus. Dat is het beste antwoord om de gezondheidszorg te ontlasten en een gezonde bevolking te hebben. We zullen dus aan dit aspect blijven werken.”

De woordkeuze van Macron heeft bijzondere aandacht getrokken in de Franse Twittersfeer en andere online media, omdat hij letterlijk zei dat het nodig was om “alles” (tout ce) te vaccineren en niet, zeg maar, “iedereen” (tous ceux) die gevaccineerd kan worden. Maar zelfs als hij ervoor gekozen had om mensen mensen te noemen in plaats van dingen, dan nog ontzegt het idee alleen al dat mensen “gevaccineerd” moeten worden hun duidelijk zeggenschap – om nog maar te zwijgen van elke mogelijkheid van geïnformeerde toestemming.

Een fragment van de opmerkingen van Macron, die werden uitgezonden op de Franse nieuwszender BFM TV, is hier te zien. Zij maken deel uit van meer uitgebreide opmerkingen, waarvan geen volledige video online beschikbaar lijkt te zijn.

Maar een ander fragment dat op de website van BFM is geplaatst, lijkt de onmiddellijke aanloop tot de “vaccineer alles” opmerking te tonen, en suggereert dat Macron antwoordde op een vraag, meer bepaald of het herintegreren van ziekenhuispersoneel dat geschorst was omdat het geweigerd had zich tegen COVID-19 te laten vaccineren, zou kunnen helpen om het personeelstekort op de Franse spoedeisende hulpdiensten aan te pakken.

“Het herintegreren van ongevaccineerde gezondheidswerkers is absoluut geen antwoord op het probleem,” aldus Macron, niet alleen omdat zij volgens hem slechts een “kleine minderheid” vormen, maar ook omdat – “als we eerlijk zijn” – het ongevaccineerde personeel “een dubieuze verhouding tot de zorg en tot de ethiek” heeft. De Franse regering heeft in september 2021 de vaccinatie tegen COVID-19 voor gezondheidswerkers verplicht gesteld.

De opmerkingen van Macron over “alles vaccineren wat gevaccineerd kan worden” komen na de recente oproep van voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie om “de vaccinatie verder op te voeren” in de hele EU en de uitgifte door de Commissie van een gedetailleerde strategie om dat vanaf het najaar te doen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: