Niet in staat om succes te boeken, vermoorden Oekraïense troepen burgers in Donbass 

niet-in-staat-om-succes-te-boeken,-vermoorden-oekraiense-troepen-burgers-in-donbass 

12-06-22 11:23:00, De strijdkrachten van Oekraïne gaan door met aanvallen die gericht zijn op bedreiging van de burgerbevolking en vernietiging van de civiele infrastructuur in de DPR en LPR.

Op 11 juni meldde de Volksmilitie van de Volksrepubliek Donetsk dat Oekraïense gewapende formaties meer dan 180 granaten van MLRS “Grad”, 155-, 122-mm kaliber artillerie, en 120- en 82-mm mortieren op het grondgebied van de DPR hebben afgevuurd. Wijken van 8 woongebieden werden beschoten. Vier burgers raakten gewond, 16 woongebouwen en 3 civiele infrastructuurvoorzieningen werden beschadigd, bericht Southfront.org.

In de Volksrepubliek Luhansk hebben Oekraïense gewapende formaties de nederzettingen Pervomaisk en Rubezhnoye beschoten. Bij de aanvallen werden artilleriegranaten gebruikt. Als gevolg daarvan werden het gebouw van het plaatselijk bestuur in Pervomayskoe, alsmede het Zarya huis van cultuur en ontspanning, een kunstschool, een winkelcomplex en een flatgebouw beschadigd.

In de loop van de dag raakten een tiental burgers gewond.

Op 10 juni meldde de Volksmilitie van de Volksrepubliek Donetsk dat Oekraïense gewapende formaties meer dan 360 granaten van MLRS “Grad”, “Hurricane”, 155-, 152- en 122-mm kaliber artillerie, alsmede 120-mm mortieren op het grondgebied van de DPR hebben afgevuurd.

Op 10 juni werden 5 burgers gedood en 21 anderen gewond ten gevolge van beschietingen van woonkernen van de DPR.

Als gevolg van de aanvallen in Gorlovka werden 4 burgers gedood, nog eens ongeveer 3 mensen raakten gewond. In Makeyevka raakten 12 mensen gewond.

In Donetsk kwamen verschillende districten tegelijk onder vuur te liggen, een van de inslagen trof het gebied bij het administratiegebouw van de DPR. Naar verluidt gebruikte de Oekraïense kant de Franse zelfrijdende artillerie-eenheid (ACS) CAESAR kaliber 155 mm, die door de NAVO aan Oekraïne geleverd wordt.

Ten gevolge van de aanval is een vrouw gedood en zijn verscheidene andere mensen gewond geraakt. Er is ernstige schade toegebracht aan de civiele infrastructuur.

Het vertegenwoordigingsbureau van de Volksrepubliek Luhansk (PRC) in het Gemeenschappelijk Centrum voor Controle en Coördinatie van het Staakt-het-vuren (JCCC) meldde dat de stad Pervomaisk in de loop van de dag door de AFU werd beschoten. Bij de aanval werden 120 mm mortieren gebruikt.

Bonus:

Oekraïne vreest westerse steun te verliezen door “oorlogsmoeheid

Nu de oorlog in Oekraïne zich voortsleept,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: