Andere landen, andere problemen: Inflatie in Rusland gedaald tot nul

andere-landen,-andere-problemen:-inflatie-in-rusland-gedaald-tot-nul

13-06-22 01: 16: 00,

Terwijl de inflatie in het Westen blijft toenemen, is zij in Rusland sinds medio mei nul. Bijzonderheden over de economische situatie in Rusland.

In Rusland waren de markten in shock na het begin van de Russische militaire operatie in maart. De roebel daalde van 80 roebel voor één euro tot soms meer dan 120 roebel voor één euro. Dienovereenkomstig zijn ook de prijzen van veel goederen sterk gestegen, omdat de detailhandelaren de prijzen van met name ingevoerde goederen zodanig hebben moeten verhogen dat zij de goederen weer kunnen kopen met het geld dat zij hebben geïncasseerd. De inflatie in Rusland steeg daardoor in de daaropvolgende maanden tot 17 procent.

De Russische regering reageerde echter. Hij bepaalde dat betalingen uit de verkoop van gas aan Europa naar een bank in Rusland moesten worden overgemaakt en door deze bank onmiddellijk in roebels moesten worden omgezet . Gedwongen conversie werd ook ingevoerd voor andere goederen in de internationale handel.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: