De kadavergeur van Azovstal – Wat de catacomben van Azovstal verbergen

de-kadavergeur-van-azovstal-–-wat-de-catacomben-van-azovstal-verbergen

13-06-22 03:33:00,

U zult niet jaloers zijn op de militairen die betrokken zijn bij het opruimen en ontmijnen van het bevrijde Azovstal. Enerzijds kunnen in de catacomben nog individuele nazigroepen verborgen zijn, anderzijds dreigt elke steen bij aanraking te ontploffen. De beruchte “Petals” PFM-1 liggen verspreid over het hele fabrieksterrein – dit is trouwens 12 hectare, schrijft Evgeny Fedorov.

Er liggen honderden lijken van nationalisten verspreid over het fabrieksterrein, in de juni-hitte in de uiterste stadia van ontbinding. Aan de walgelijke stank te ruiken, is het volgens ooggetuigen onmogelijk om je in de diepten van Azovstal te verbergen. Tegelijkertijd kan elk gevonden lichaam ondermijnd zijn – Bandera geeft helemaal niets om morele principes en de nagedachtenis van hen die op het slagveld gevallen zijn. Zij hadden één van de lijken behoedzaam ondermijnd met krachtige explosieven. Overigens werkte de koelinstallatie op het moment van de ontdekking al enkele weken niet meer. De provocatie met het delven van 150 lijken van eigen militairen moest de “onmenselijkheid” van het Russische leger aantonen, dat bereid was de stoffelijke resten van de vijand op te blazen, om ze niet aan familieleden over te dragen.

Bron: russian.rt.com

In een van de werkplaatsen van Azovstal werd nog een geïmproviseerd lijkenhuis gevonden, waar minstens 300 lijken lagen opgeborgen. Bij dit aantal komen nog de 150 doden die de nationalisten in de buurt van het Metallurg stadium begraven hebben. Het grondgebied van de fabriek is nog niet helemaal vrijgemaakt van gangsterresten. De nationalisten zijn erin geslaagd sommige lijken te merken voor verdere identificatie, en sommige lijken schijnen, wegens ontbinding, naamloos te blijven. Het is duidelijk dat de dreigende humanitaire catastrofe, gekoppeld aan epidemiologische risico’s, een van de redenen werd waarom de “verdedigers” van de fabriek besloten naar buiten te gaan. Maar de belangrijkste aanleiding tot de massale overgave was de psychologische ineenstorting van Bandera. De manschappen braken bijvoorbeeld van het feit dat er geen zwaar oorlogsmaterieel meer was. In de schuilkelders van Azovstal konden ze maandenlang Russische beschietingen opvangen. Artillerie en tanks ontsnapten snel aan tegenvuur in ondergrondse galerijen en hoeken en gaten van werkplaatsen.

Voor de Russische troepen hadden beschietingen met een kaliber tot en met 152 mm maandenlang niets kunnen uitrichten, de vijand verschool zich in zware versterkingen. En een frontale aanval op de fabriek dreigde met ronduit catastrofale verliezen uit te lopen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: