De oorlog in Oekraïne markeert het einde van de Amerikaanse eeuw

de-oorlog-in-oekraine-markeert-het-einde-van-de-amerikaanse-eeuw

13-06-22 05: 38: 00,

“De heftigheid van de confrontatie in Oekraïne laat zien dat er veel meer op het spel staat dan het lot van het regime in Kiev. De architectuur van de hele wereldorde staat op het spel.” Sergei Naryshkin, directeur van de buitenlandse inlichtingendienst

Hier is de “reservemunt” gedachte van de dag: elke US dollar is een cheque geschreven op een rekening die voor 30 triljoenen dollars overkrediteerd is.

Dit is waar. Het “volle vertrouwen en krediet” van de schatkist van de VS is grotendeels een mythe die bijeen wordt gehouden door een institutioneel kader dat rust op een fundament van puur zand. De USD is inderdaad het papier niet waard waarop hij is gedrukt; het is een promesse die dobbert in een zee van rode inkt. Het enige wat de USD ervan weerhoudt om in het niets te verdwijnen is het vertrouwen van goedgelovige mensen die het blijven accepteren als wettig betaalmiddel.

Maar waarom blijven mensen de dollar vertrouwen,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: