De show is voorbij, mensen: Jens Stoltenberg zegt dat Oekraïne zich moet overgeven

de-show-is-voorbij,-mensen:-jens-stoltenberg-zegt-dat-oekraine-zich-moet-overgeven

13-06-22 12:46:00,

De NAVO is een orgaan van de VS/ZOG machine. Het is mogelijk dat er nog mensen op Buitenlandse Zaken zijn die proberen dit helemaal tot het einde door te drijven, maar als het hoofd van de NAVO zegt dat het tijd is om zich aan Rusland over te geven, dan is de show voorbij en is het alleen nog maar een kwestie van hoelang het gaat duren voordat de tandwielen in beweging komen.

RT:

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei zondag dat het door de VS geleide bondgenootschap de positie van Oekraïne aan de onderhandelingstafel wil versterken, maar voegde eraan toe dat elk vredesakkoord compromissen zou inhouden, ook van grondgebied.

Stoltenberg sprak op de Kultaranta Talks in Finland, na een ontmoeting met de Finse president Sauli Niinisto. Hoewel de NAVO-chef zei dat het Westen bereid is “een prijs te betalen” om het Oekraïense leger te versterken, zal Kiev toch enkele territoriale concessies aan Moskou moeten doen om een einde te maken aan het huidige conflict.

“Vrede is mogelijk,” zei hij. “De vraag is alleen welke prijs u bereid bent te betalen voor vrede? Hoeveel grondgebied, hoeveel onafhankelijkheid, hoeveel soevereiniteit…bent u bereid op te offeren voor vrede?”

Stoltenberg suggereerde niet welke voorwaarden Oekraïne zou moeten aanvaarden, en zei dat “het aan degenen die de hoogste prijs betalen is om dat oordeel te vellen,” terwijl de NAVO en het Westen wapens aan de Oekraïners blijven leveren om “hun hand te sterken” wanneer uiteindelijk over een regeling wordt onderhandeld.

De secretaris-generaal sprak zich niet rechtstreeks uit voor het afstaan van Oekraïens grondgebied, maar hij haalde wel het voorbeeld van Finland aan, dat Karelië aan de Sovjet-Unie afstond als onderdeel van een vredesakkoord tijdens de Tweede Wereldoorlog. Stoltenberg beschreef de Fins-Sovjet-regeling als “een van de redenen waarom Finland in staat was als een onafhankelijke soevereine natie uit de Tweede Wereldoorlog te komen.”

De verklaring van Stoltenberg komt te midden van een groeiend sentiment dat Oekraïne spoedig door zijn westerse geldschieters tot een vredesakkoord kan worden gedwongen. Terwijl Amerikaanse en Britse functionarissen openlijk volhouden dat Oekraïne zijn oorlog met Rusland “kan winnen”, suggereert een recent bericht van CNN dat functionarissen in Washington, Londen en Brussel vergaderen zonder hun Oekraïense tegenhangers in een poging om een staakt-het-vuren en een vredesregeling te plannen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: