Dissident One:ㅤPoolse Europarlementariër wil dat Westen Oekraïne voorziet van kernwapens. Kremlin reageert onmiddellijk – DissidentNL

dissident-one:ㅤpoolse-europarlementarier-wil-dat-westen-oekraine-voorziet-van-kernwapens.-kremlin-reageert-onmiddellijk-–-dissidentnl

13-06-22 03:00:00,

Vanaf april werden in Polen gevaarlijke verklaringen afgelegd over regionale aspiraties op het gebied van kernwapens – kennelijk als “dreigement” aan het adres van Rusland in verband met de invasie van Oekraïne. Eerder deze maand, bijvoorbeeld, suggereerde vice-premier Jaroslaw Kaczynski, leider van de Poolse regeringspartij, dat een “hardere” anti-Russische defensiepolitiek ook zou inhouden dat Polen “openstaat” voor het inzetten van kernwapens in het land, meldt Zero Hedge.

Maar dit weekend werd de retoriek verhevigd en lokte een felle reactie van Moskou uit toen Radoslaw Sikorski, een Pools lid van het Europees Parlement en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, voorstelde dat het Westen Kiev kernwapens zou moeten geven. “Het Westen heeft het recht Oekraïne kernkoppen te geven, zodat het zijn onafhankelijkheid kan beschermen”, zei Sikorski volgens regionale bronnen.

This is supposed to be one of the “adults in the room”.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: