Duitse ‘Ernst Kuipers’ erkent vaccinatieschade. – commonsensetv.nl

duitse-‘ernst-kuipers’-erkent-vaccinatieschade-–-commonsensetv.nl

13-06-22 05:41:00, Lauterbach zet zich plotseling in voor het onderwerp vaccinatieschade

 

Nordkurier Berlijn

 

Het is een simpele tweet en toch zou het een enorm effect moeten hebben: minister van Volksgezondheid Lauterbach heeft voor het eerst schade door coronavaccinatie als belangrijk onderwerp genoemd.

Het artikel, dat zondag verscheen op Spiegel Online, heeft het allemaal: “Onverklaarbare symptomen na de corona vaccinatie – en iedereen duikt weg” kopt de kop.

De auteur klaagt: Er is geen functionerend beheer voor de registratie en behandeling van schade door corona vaccinatie in Duitsland.

Het onderwerp komt inderdaad moeilijk op de media-agenda in Duitsland: Berichten over bijwerkingen van vaccinaties werden regelmatig als ongegrond afgedaan, vooral in de eerste maanden na de corona vaccinatie.

Iedereen die wilde praten over bijwerkingen van vaccinaties had het lange tijd moeilijk

Zelfs toen het onderwerp de afgelopen maanden geleidelijk meer en meer publieke aandacht kreeg in wetenschap en onderzoek, waren er herhaalde stemmen die iedereen die het onderwerp promootte beschuldigden van bangmakerij en sensatiezucht.

Inmiddels heeft het onderwerp echter zelfs de grote publieke media bereikt, zo blijkt uit het artikel in Spiegel.

Hij gaat in op vrijwel alle aspecten waarvoor je een paar maanden geleden nog zou zijn gebrandmerkt als een ‘wappie’. Bijvoorbeeld dat veel artsen gewoonweg geen bijwerkingen van vaccinaties melden. Of dat er nauwelijks onderzoek is naar mogelijke oorzaken.

 

Lauterbach: ‘Het moet onderzocht en behandeld worden’

 

De minister van Volksgezondheid neemt dit nu allemaal over met zijn tweet. Karl Lauterbach schreef zondagavond om 23:47 uur: “Goed artikel. Het post-vac-syndroom moet beter worden bestudeerd.” Tegelijkertijd benadrukte Lauterbach dat in elke leeftijdsgroep de voordelen van vaccinatie opwegen tegen de risico’s – zonder daarvoor enig bewijs aan te halen. Maar hij benadrukte ook: “Desalniettemin is post-vac geen taboe-onderwerp en moet het worden onderzocht en aangepakt.”

Het is niet de eerste keer dat Karl Lauterbach zich uitspreekt over bijwerkingen van vaccinaties – dat deed hij bijvoorbeeld tijdens de verkiezingscampagne van 2021. Destijds beschreef hij de corona vaccinatie echter als “vaccinatie schade vrij”.

Opmerkelijk is ook dat Lauterbach zelf het ministerie leidt, dat verantwoordelijk is voor het ophelderen van de bijwerkingen van vaccinaties. De Spiegel-tekst, die hij omschreef als een “goed artikel”, problematiseert ook het wangedrag van het Paul Ehrlich Instituut (PEI),

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: