Finland en Zweden in de NAVO: veronachtzaming van de voordelen van neutraliteit

finland-en-zweden-in-de-navo:-veronachtzaming-van-de-voordelen-van-neutraliteit

13-06-22 05: 35: 00,

Het recente besluit van Finland en Zweden om het lidmaatschap van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie aan te vragen is een grote winst voor het militaire bondgenootschap, maar een veel bedenkelijker winst voor deze twee landen. De NAVO heeft op dit ogenblik dringend een succes nodig, want noch de economische oorlog tegen Rusland, noch het conflict in Oekraïne lijken de Westerse kant op te gaan. Of de officiële toelating van nog twee Noordse landen een echt militair voordeel voor de NAVO zou betekenen, valt nog te bezien, maar het zou in ieder geval een duidelijke pr-winst betekenen.

Dit zou echter kunnen uitlopen op een PR-debacle voor het Westen als Turkije serieus is met zijn weigering Finland en Zweden tot de organisatie toe te laten. Zoals zo vaak in de afgelopen jaren kiest Turkije niet rechtstreeks de kant van het Westen, maar kiest het een weg die het midden houdt tussen de Verenigde Staten en Rusland. Echter, gezien de zeer publieke en feliciterende aankondiging van de Finse en Zweedse kandidatuur door het NAVO-hoofdkwartier en de NAVO-leden, lijkt het mogelijk

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: