Het Milgram experiment opnieuw opgevoerd, met miljoenen echte slachtoffers

het-milgram-experiment-opnieuw-opgevoerd,-met-miljoenen-echte-slachtoffers

13-06-22 02: 00,

Zowat iedereen kent het Milgram Experiment, een studie uitgevoerd 1961 aan de Yale University onder leiding van psychologieprofessor Stanley Milgram. Het experiment was bedoeld om te testen in hoeverre mensen bereid zijn hun morele scrupules of empathische instincten op te geven wanneer een gezagsdrager hen vraagt onschuldige mensen pijn te doen.

Tot veler verrassing deed meer dan de helft van de mensen (in het experiment “leraren” genoemd) die de martelende wil van de gezagsdrager (in het experiment “experimentator” genoemd) moesten opleggen aan de derde-deelnemers (in het experiment “studenten” genoemd), dit met alerte toewijding en weinig duidelijke consternatie.

Alle slachtoffers (“studenten”) in het experiment waren acteurs. Niettemin heeft een groot aantal hedendaagse wetenschappers geconcludeerd dat de enscenering van de professor onethisch was omdat hij het verbod op misleiding bij experimenten met menselijke proefpersonen overtrad toen hij de “leraren” liet geloven dat ze de studenten daadwerkelijk pijn toebrachten.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: