Het schot in de knie: het einde van de welvaart in Europa

het-schot-in-de-knie:-het-einde-van-de-welvaart-in-europa

13-06-22 01: 33: 00,

De welvaart in Europa – en vooral in Duitsland – is het resultaat van goedkope energie. Het economische succes van Duitsland zou onmogelijk zijn geweest zonder goedkope energie, maar dat willen politici nu niet.

Het moet zo duidelijk worden gezegd: zonder goedkope energie zou de Duitse welvaart onmogelijk zijn geweest. De kern van de Duitse welvaart werd gevormd door industrieproducten zoals auto’s, machinebouw, de chemische industrie en andere. Als ik een paar jaar geleden de stelling had geponeerd dat dit alles alleen mogelijk was dankzij goedkope energie, zou ik als antwoord hebben gekregen dat dit onzin was, er werd immers altijd gezegd dat het economische succes van Duitsland gebaseerd was op de productiviteit van de Duitse industrie.

De sleutel is goedkope energie.

Vandaag zien we dat dit de echte onzin is, want een hoge productiviteit was ook alleen mogelijk dankzij goedkope energie. De energiekosten in Europa en Duitsland behoorden tot de laagste ter wereld, wat de Europese welvaart in de eerste plaats mogelijk maakte.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: