Hoe Washington de Stille Oceaan verandert in een nieuw theater van het NAVO-conflict

hoe-washington-de-stille-oceaan-verandert-in-een-nieuw-theater-van-het-navo-conflict

13-06-22 11: 34: 00,

Door Salman Rafi Sheikh: Hij is onderzoeksanalist inzake internationale betrekkingen en het buitenlands en binnenlands beleid van Pakistan, exclusief voor het online magazine “New Eastern Outlook”.

In april verklaarde de Amerikaanse minister van Defensie Austin Lloyd op een persconferentie in Polen openlijk dat het voornaamste doel van de VS in het conflict tussen Rusland en Oekraïne was Rusland militair te verzwakken op een wijze die het herstel van het land voor lange tijd zou bemoeilijken, zo niet onmogelijk zou maken. Austin zei: “We willen Rusland zodanig verzwakken dat het niet langer de dingen kan doen die het deed toen het Oekraïne binnenviel,” en voegde eraan toe dat Rusland “niet in staat moet zijn om zeer snel de troepen en het materieel te repliceren die het in Oekraïne is kwijtgeraakt.” Deze verklaring werd afgelegd in de context van Oekraïne, maar de bron van het conflict, of de geografische omvang van de anti-Russische as, is niet beperkt tot Europa. De VS militariseert actief de regio van de Stille Oceaan – vooral Japan -,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: