Knuppel in het hoenderhok: ‘Geen huizen gebouwd omdat demografische cijfers gaan omdraaien’ – Café Weltschmerz

knuppel-in-het-hoenderhok:-‘geen-huizen-gebouwd-omdat-demografische-cijfers-gaan-omdraaien’-–-cafe-weltschmerz

13-06-22 10:32:00,

George van Houts gooit de knuppel in het hoenderhok op Twitter: ‘Er worden geen huizen gebouwd omdat binnen vijf jaar de demografische cijfers gaan omdraaien.’ Plausibel? De theatermaker geeft in elk geval stof tot nadenken.

De demografie van Nederland wordt volgens Van Houts op zijn kop gezet. Niet omdat er ‘een tsunami van vluchtelingen’ op ons afkomt. Ook niet vanwege een corona-geboortegolf. Nee, de bevolking zal krimpen. Omdat er een flinke oversterfte aankomt die zal zorgen voor ‘een gezondere bevolkingsdichtheid, volgens de elite in Davos.’

Er worden geen huizen gebouwd omdat binnen vijf jaar de demografische cijfers gaan omdraaien. Via oversterfte gaan we naar een gezondere bevolkingsdichtheid, volgens de elite in Davos. Dit is openlijk en wereldwijd beleid. Factcheck: Zijn er teveel mensen op de aarde? Antw:…..

— George van Houts 💻📣🏴‍☠️ (@georgevanhouts) June 12, 2022

Reacties

De post van de maker van onder andere Komplot en Radio Bergeijk roept heel wat reacties op en daar nodigt hij ook toe uit. Pieter Rambags reageert met: ‘Onjuist, door demografische ontwikkelingen gaan we eerst naar de 21 miljoen.’ Hij onderbouwt dat door een artikel van het Centraal Bureau voor de Statistiek toe te voegen aan zijn reactie.

Van Houts antwoordt. ‘Helaas, CBS neemt “pandemie”- en vaccinatieschade niet mee. En uitbrekende volksopstanden ook niet. Of voedselcrises. Of onverklaarbare oversterfte. Wat je uit een model krijgt hangt af van wat je er in stopt.’

Serieus

Alle mogelijkheden, hoe vergezocht ook, moeten overwogen worden. Zeker wanneer het gaat om complexe politieke en maatschappelijke beschouwingen. Frank Ho verwelkomt de suggestie: ‘Goed punt George, zeker iets om serieus in gedachten te houden.’

Andere gebruikers van het sociale medium nemen de bijdrage van Van Houts überhaupt niet serieus -‘Je humor is nog beter dan die van De Speld’- of juist wel, verwijzend naar ‘Amerika’s meest geheime inlichtingendienst Deagel’. Publicatie van diens schokkende prognoses van de wereldbevolking in 2025 zou verwijderd zijn, maar een screenshot is nog bewaard gebleven, volgens deze bron.

Relativeren

Tot slot Iris Amber. Zij relativeert het geheel: ‘De aanname dat deze zeer machtige elite een Oppermachtige entiteit is die alles tot in de kleinste details kan laten verlopen zoals zij wensen, is een (begrijpelijk) misverstand.’

Niets is zwart wit.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: