Nucleaire wapens voor Oekraïne en verarmde Britten

nucleaire-wapens-voor-oekraine-en-verarmde-britten

13-06-22 01: 07: 00,

Een invloedrijke Poolse politicus heeft opgeroepen kernwapens te leveren aan Oekraïne en Boris Johnson geeft er meer om Poetin te bestrijden dan zijn eigen landgenoten.

Omdat ik het altijd interessant vind hoe de politiek in Europa van buitenaf wordt bekeken, heb ik deze week de reportage van een correspondent van de Russische televisie, die zondagavond te zien was in het wekelijkse overzicht van de Russische televisie, opnieuw vertaald.

Begin van de vertaling:

De voormalige Poolse minister van Buitenlandse Zaken en huidig lid van het Europees Parlement Radoslaw Sikorski heeft gesuggereerd dat het Westen Oekraïne kernkoppen zou moeten leveren. In een interview met de Oekraïense tv-zender Espresso-TV zei hij: “Oekraïne heeft zijn nucleaire potentieel opgegeven na de ondertekening van het Memorandum van Boedapest in 1994. Vandaag zeggen de Russen en nog enkele anderen dat dit geen garanties waren, maar iedereen begreep toen dat Oekraïne in ruil een onafhankelijk land zou zijn binnen de grenzen die sinds de Sovjettijd bestonden.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: