Poolse EU-functionaris wil dat Westen Oekraïne voorziet van kernwapens. Kremlin reageert onmiddellijk.

poolse-eu-functionaris-wil-dat-westen-oekraine-voorziet-van-kernwapens-kremlin-reageert-onmiddellijk.

13-06-22 09: 45: 00,

Vanaf april werden in Polen gevaarlijke verklaringen afgelegd over regionale aspiraties op het gebied van kernwapens – kennelijk als “dreigement” aan het adres van Rusland in het licht van de invasie van Oekraïne. Eerder deze maand, bijvoorbeeld, suggereerde vice-premier Jaroslaw Kaczynski, leider van de Poolse regeringspartij, dat een “hardere” anti-Russische defensiepolitiek ook zou inhouden dat Polen “openstaat” voor het inzetten van kernwapens in het land.

Maar dit weekend werd de retoriek verhevigd, wat een felle reactie van Moskou uitlokte, toen het Poolse lid van het Europees Parlement en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Radoslaw Sikorski suggereerde dat het Westen Kiev kernwapens moet geven. “Het Westen heeft het recht Oekraïne kernkoppen te geven, zodat het zijn onafhankelijkheid kan beschermen”, zei Sikorski volgens regionale bronnen.

In een bericht van Yahoo News/Ukrayinska Pravda staat: “Hij stelde dat Rusland de voorwaarden van het Memorandum van Boedapest over veiligheidsgaranties had geschonden door te weigeren de soevereiniteit en integriteit van Oekraïne te respecteren,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: