Situatierapport Operatie Z: De Grote Terugtocht

situatierapport-operatie-z:-de-grote-terugtocht

13-06-22 05:41:00,

Herinnering: wij hebben geen idee wat het Russische eindpunt is, behalve voor dit onderdeel van de SMO, demilitarisatie en denazificatie van de twee Donbass-republieken, schrijft Amarynth.

De blogger gpovanman vat de afgelopen week als volgt samen:

De laatste dagen zijn er geen echte doorbraken geweest in het Oekraïense conflict, maar aangezien Rusland niet van plan was dat die er zouden komen, komt dat niet als een verrassing. Er zijn echter genoeg andere zaken om ons een idee te geven van wat de toekomst kan brengen…

… Zelensky heeft zijn ogen nog steeds op de prijs gericht, maar ziet niet in dat Rusland zich nu in een win-win situatie bevindt. Elke dag voor Kiev is een stap dichter bij de vergetelheid, een uitgeput leger dat noch de wapens, noch de wil heeft om zich te blijven verzetten. Het enige wat de Oekraïense president nu kan doen is bedelen om munitie die niemand wil afvuren, Kiev probeert een wereld te chanteren die zich elke dag minder bekommert om zijn benarde toestand.

Een nieuwe oorlog heeft bewezen dat Rusland niet alleen uit de as is herrezen, maar nu, in plaats van zich te baseren op “kwantiteit boven kwaliteit” zoals vroeger, een uitstekend voorbeeld is van “kwaliteit en kwantiteit”, met enorme reserves aan hulpbronnen, mankracht, maar vooral scherpzinnigheid. Het Westen wil echter tientallen jaren van zijn eigen slechte politiek wijten aan Poetin. De laatste zeven dagen zijn als zovele de afgelopen tijd, en toch zijn er niet veel weken meer te gaan voordat Oekraïne een ooitland wordt…”

In de ruimere omgeving probeert zowat iedereen in de EU en in de VS, en in de NAVO, achterwaarts te stappen met een nieuwe verandering van narratief. Zo werd (1) de oude Kissenger weer afgestoft, en hij pontificeert: “De vraag zal nu zijn hoe die oorlog te beëindigen. Aan het eind ervan moet een plaats gevonden worden voor Oekraïne en een plaats voor Rusland – als we niet willen dat Rusland een voorpost van China in Europa wordt…

(Had ik al gezegd dat China aan het opwarmen is? En dat de oorlogsstokers nu een nieuwe blik op China werpen? Het is voor deze westerse as van het kwaad en imperium der leugens ondenkbaar, dat wij zonder een grote oorlog kunnen leven,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: