De vernietiging van het Duitse gasnet

de-vernietiging-van-het-duitse-gasnet

Als iemand ons tien jaar geleden had verteld dat tegen 2045 het Duitse gasnet zou moeten worden ontmanteld om redenen van klimaatbescherming – dan hadden we gezegd dat ze gek waren, nietwaar?

Patrick Graichen, staatssecretaris in het Bondsministerie van Economische Zaken van Robert Habeck (Groenen), had op de Handelsblatt-conferentie “Stadtwerke 2022” op 10 de gemeentelijke nutsbedrijven opgeroepen te beginnen met de planning van de ontmanteling. 2022 in Berlijn riep Graichen de gemeentelijke nutsbedrijven op om met de planning voor de ontmanteling te beginnen. Graichen verklaarde: “Natuurlijk zal er in het jaar 2045 geen gas meer in de netten zitten” en de exploitatie van individuele verwarmingssystemen met klimaatneutrale waterstof als vervanging voor aardgas is “een droom”, zoals de “Welt” meldde. Tegen 2025 moet er in elke gemeente een verwarmingsplan zijn waarin duidelijke richtsnoeren zijn opgenomen over hoe lang welk gasnet nog zal worden geëxploiteerd, aldus de staatssecretaris. Dit zou dan de derde definitieve aanslag op de continuïteit van de Duitse energievoorziening zijn: na de uitfasering van kernenergie en steenkool komt de uitfasering van aardgas.

Duitsland beschikt over een uitstekend ontwikkelde infrastructuur met zijn meer dan 500.000 kilometer lange gasdistributienetwerken,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: