De zeer grote coalitie

de-zeer-grote-coalitie

Slechts drie dagen na de Russische aanval op Oekraïne kondigde Olaf Scholz aan de Duitse Bondsdag aan, zonder overleg, dat hij de Bundeswehr zou bewapenen met een speciaal fonds van 100 miljard euro. Hij sprak van een “keerpunt in de tijd”, wat al snel een slagzin werd voor alles wat er sinds de oorlog zou veranderen.

Mijn eerste reactie op deze schandalige figuur was simpelweg: De herbewapening is verkeerd. Het was duidelijk dat de invasie werd geïnstrumentaliseerd om lang gekoesterde plannen van de wapenindustrie uit de la te krijgen – zelfs zonder overleg met hun eigen regering. De oorlog in Oekraïne moest dus zonder meer worden gebruikt als legitimatie voor uitgaven die voorheen moeilijk te rechtvaardigen waren geweest.

Er is veel gebeurd in de afgelopen weken en maanden. Aanvankelijk waren er demonstraties voor de vrede en de bevolking is nog steeds verdeeld over de kwestie van de wapenleveringen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: