Dissident One:ㅤChina laat zien waar een Covid-app voor gebruikt kan worden! – Om protesten te onderdrukken, worden QR-codes van mensen rood gemarkeerd – DissidentNL

dissident-one:ㅤchina-laat-zien-waar-een-covid-app-voor-gebruikt-kan-worden!-–-om-protesten-te-onderdrukken,-worden-qr-codes-van-mensen-rood-gemarkeerd-–-dissidentnl

14-06-22 04:46:00,

In China werd een demonstratie voorkomen door autoriteiten die de Covid-app op rood zetten. Nu is het mensen verboden om naar de demo te reizen. Het is een dystopisch uitzicht, meldt Thomas Oysmuller.

Een verhaal dat de dystopische richting van de huidige wereld aangeeft, vertelt Reuters dinsdag . Honderden bankinvesteerders planden een protest in centraal China om weer toegang te krijgen tot hun bevroren tegoeden. Maar het protest werd gedwarsboomd toen de autoriteiten hun Covid-app (Reuters spreekt van “gezondheidsapp”) op rood zetten.

Rode Covid-app in China

Beleggers waren van plan deze week vanuit heel China naar de provincie Henan in het centrum van China te reizen. Daar wilden ze protesteren tegen een bijna twee maanden durende blokkade van hun bankdeposito’s, die naar verluidt minstens $ 178 miljoen bedragen.

Maar toen gebruikten de autoriteiten de “Covid-surveillance-infrastructuur” (Reuters) tegen burgers om het protest in de kiem te smoren. 

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: