Dissident One:ㅤEen schot in de eigen voet: het einde van de welvaart in Europa – DissidentNL

dissident-one:ㅤeen-schot-in-de-eigen-voet:-het-einde-van-de-welvaart-in-europa-–-dissidentnl

14-06-22 12:00:00,

De welvaart in Europa – en vooral in Duitsland – is het resultaat van goedkope energie. Het economische succes van Duitsland zou onmogelijk zijn geweest zonder goedkope energiebronnen, maar politici willen ze niet meer.

Je moet het zo duidelijk zeggen: zonder goedkope energie zou de Duitse welvaart onmogelijk zijn geweest. De kern van de Duitse welvaart waren industriële producten zoals auto’s, machinebouw, de chemische industrie en andere. Als ik een paar jaar geleden de stelling had geopperd dat dit allemaal alleen mogelijk was door goedkope energie, dan had men mij gezegd dat dat onzin was, er werd immers altijd gezegd dat het economische succes van Duitsland gebaseerd is op de productiviteit van Duitse industrie, meldt Thomas Röper.

De sleutel is goedkope energie

Tegenwoordig zien we dat dit echte onzin is, omdat een hoge productiviteit alleen mogelijk was dankzij goedkope energie. 

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: