Dissident One:ㅤMigranten bestormen EU: Illegale binnenkomst via Balkanroute verdrievoudigd – DissidentNL

dissident-one:ㅤmigranten-bestormen-eu:-illegale-binnenkomst-via-balkanroute-verdrievoudigd-–-dissidentnl

14-06-22 05:38:00,

De Europese Unie ziet een sterke toename van illegale binnenkomst via de Balkanroute. Tussen januari en mei is het aantal illegale grensoverschrijdingen bijna verdrievoudigd tot 40.675 in vergelijking met het jaar daarvoor, maakte het Europese grensbeschermingsagentschap Frontex maandag bekend.

Alleen al in mei was er een verdubbeling tot 12.088. De migranten komen vooral uit Afghanistan en Syrië. De 5,5 miljoen ontheemden uit Oekraïne zijn niet in de cijfers opgenomen, meldt RAIR.

In totaal 86.420 illegale grensoverschrijdingen dit jaar

De EU-autoriteit gaf geen reden voor de aanzienlijke toename. Zij zei echter dat de meeste migranten die via de westelijke Balkan kwamen, waarschijnlijk al lang in de regio waren en nu de stap durfden te zetten. In totaal registreerde Frontex in de eerste vijf maanden van het jaar 86.420 illegale grensoverschrijdingen, waarvan de helft via de Balkanroute.

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: