Dit is hoe de mondiale elite de macht grijpt (videoreeks) – Café Weltschmerz

dit-is-hoe-de-mondiale-elite-de-macht-grijpt-(videoreeks)-–-cafe-weltschmerz

14-06-22 08:26:00,

‘De mondiale elite regeert de wereld. Kijk maar naar Davos. Bilderberg. Zie hoe Bill Gates de World Health Organization (WHO) volledig onder controle heeft.’ Enzovoort. Het is makkelijk gezegd maar een stuk moeilijker uit te leggen hoe de vork precies in de steel zit. Financieel adviseur George Gammon neemt de kijker in vijf video’s aan de hand en laat zien “hoe de mondiale elite de wereld over wil nemen.”

In vijf video’s van minder dan een half uur geeft Gammon zijn visie op de machtsovername van mensen uit de financiële en politieke wereld. Ze komen elkaar tegen op conferenties zoals die van het WEF in Davos, ontmoeten elkaar bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en staan in contact met de top van de Centrale Banken.

Koers

Gammon beschrijft hoe een select groepje mensen zich verenigt in transnationale instituten. Samen zetten ze de koers uit waar ‘de gewone man’ op moet varen. Financiële constructies, medische protocollen, militaire pacten en meer moeten ervoor zorgen dat een aantal mensen macht en rijkdom behoudt. Miljarden mensen hebben aan de andere kant weinig andere keus dan daar in mee te gaan.

Het zorgt voor een complex web waar geld en politiek met elkaar verweven zijn en een elite een specifiek wereldbeeld opdringt aan de wereldbevolking. Het is moeilijk om de structuur van het weefsel te doorgronden, dus helpt het wanneer mensen de tijd nemen om uit te leggen hoe de hazen lopen.

Disclaimer

(Wellicht overbodige) disclaimer: De videoreeks van Gammon is een mooi startpunt dan wel aanvulling op de zoektocht naar ‘hoe het nou echt zit.’ Uiteraard kan Gammon hier en daar de plank misslaan: zijn eigen belangen als Rebel Capitalist en ideologische achtergrond als libertariër spelen ongetwijfeld ook mee.

Onderstaande video is de eerste van een reeks van vijf. Eenmaal op YouTube aangekomen, kan men ook de andere video’s bekijken (en wellicht zijn ze ook op andere platforms te vinden). En oh ja, in de vierde maken Gideon van Meijeren en Mark Rutte hun opwachting.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: