Gazprom heeft de gaslevering aan Europa met meer dan een derde verminderd – In slechts één dag de gasprijzen met 10% gestegen

gazprom-heeft-de-gaslevering-aan-europa-met-meer-dan-een-derde-verminderd-–-in-slechts-een-dag-de-gasprijzen-met-10%-gestegen

14-06-22 02:39:00,

De persdienst van het bedrijf Gazprom meldt dat het genoodzaakt is het pompen door de Nord Stream-gasleiding aanzienlijk te verminderen.

Tot nu toe bedraagt het geplande dagelijkse volume van de leveringen van “blauwe brandstof” door deze gaspijpleiding 167 miljoen kubieke meter, terwijl er inu slechts 100 miljoen kubieke meter doorheen gepompt wordt. Gazprom vermindert dus de gasleveringen aan Europa via Nord Stream met meer dan een derde, bericht Top Wars.

Er zij op gewezen dat een dergelijke stap van de Russische  maatschappij geenszins te wijten is aan politieke motieven. Waar het om gaat is dat het Duitse bedrijf Siemens de gaspompinstallaties niet tijdig van reparatie heeft teruggebracht.

Tegelijkertijd hebben de gascompressoren die in het compressorstation Portovaya gebruikt worden hun revisielevensduur bereikt, en sommige motoren moeten zelfs dringend gerepareerd worden. Op het ogenblik kunnen in het genoemde compressorstation slechts drie gascompressoreenheden worden gebruikt, hetgeen de reden is voor zo’n sterke vermindering van de bevoorrading.

Natuurlijk hebben de Europese grondstoffenbeurzen onmiddellijk gereageerd op het bericht van de persdienst van de “gasreus”. Tot op heden is er een ernstig tekort aan energiebronnen in de EU, en daarom zijn de noteringen voor grondstoffen uiterst “gevoelig” voor elk negatief nieuws op dit gebied.

Naar verluidt is de prijs van juli futures op de Nederlandse TTF hub met 3,4% gestegen na de aankondiging van een vermindering van de aanvoer via Nord Stream. In slechts één dag stegen de gasprijzen met 10%, volgens de Londense beurs.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Uitgelekt: Brussel vreest oproer in Europa wegens aardgascrisis

Lees meer over:  » Lees verder

%d bloggers liken dit: