Geen kanonnenvoer

geen-kanonnenvoer

, 6_NEU Kopie.jpg

Celestino Arce Lavin/IMAGO/ZUMA Wire

Rouw om een gesneuvelde Oekraïense soldaat in Lviv (24.3.2022)

Op 24. In mei zijn precies drie maanden verstreken sinds het begin van de Russische “speciale operatie” in Oekraïne. In deze periode zijn de tactieken van het Russische leger en de stemming in de Oekraïense samenleving veranderd. Kisten met de lichamen van Oekraïense soldaten arriveerden massaal in alle steden en dorpen van Oekraïne, wat paniek veroorzaakte onder zowel de nog levende soldaten als hun familieleden.

Op alle begraafplaatsen in Kiev zijn rijen nieuwe graven aangelegd. Op sommige van hen zijn de vlaggen van het neonazistische “Azov”-regiment, de nationalistische “Aidar”-bataljons en de “Rechtse Sector” te zien, maar 70 procent lijkt gewone soldaten te zijn. In de centrale steegjes van de begraafplaatsen worden nieuwe stukken asfaltverharding verwijderd om meer ruimte te maken voor nieuwe graven.

Een oudere, religieuze vrouw houdt alle voorbijgangers tegen en is diep verontwaardigd over de dood van de jonge mensen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: