Kiev in paniek

kiev-in-paniek

1 neu.jpg

IMAGO/ZUMA Wire/SarsenovxDaniiar/UkrainianxPresix

De Oekraïense president Volodimir Selensky (midden) reikt medailles uit in de “Witte Zaal van Helden” in Kiev (23.5.2022)

Oekraïne heeft zijn communicatiestrategie in de oorlog met Rusland gewijzigd. Sinds enkele dagen spreekt het niet meer over zijn eigen successen en de vermeende op handen zijnde herovering van bezette gebieden, maar integendeel waarschuwt het voor ernstige nederlagen die alleen kunnen worden afgewend door onmiddellijk nieuwe wapenleveranties. Vrijdag heeft presidentieel adviseur Mikhailo Podolyak een video op internet geplaatst – die ter plaatse niet kon worden toegewezen – waarop een aanval van zware Russische vlammenwerpers op Oekraïense stellingen in de Donbass te zien zou zijn. Onder begeleiding van dramatische muziek vroeg Podoljak het Westen wat het nog nodig had om Oekraïne te voorzien van de al zo lang gevraagde langeafstandsraketartillerie, gevechtsvliegtuigen en tanks. Zijn collega Olexiy Arestovich eiste retorisch dat de NAVO-regeringen zouden uitleggen of de NAVO Oekraïne nog nodig heeft of niet.

Eerder op woensdag meldde dpa, onder verwijzing naar bronnen in het NAVO-hoofdkwartier,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: