Lauterbach carrière – de skeletten in de kast

lauterbach-carriere-–-de-skeletten-in-de-kast

Overal waar Karl Lauterbach zijn vingers in de pap heeft, laat hij verschroeide aarde achter. Dit loopt als een rode draad door zijn carrière. Hoe groot zal de puinhoop zijn die hij als minister zal achterlaten? De man is een groeiend gevaar voor de gezondheid van de bevolking.

Ontdekken de gevestigde media eindelijk een meer dan te laat onderwerp: het twijfelachtige carrièrepad van de zelfbenoemde hoeder van de wetenschap, Prof. Dr. sc. Karl Lauterbach? De vreemde achtergrond van zijn professoraat is reeds lang bekend (ik verwijs wellicht naar mijn artikel over Lauterbach-Achgut van juni 2020).

Onlangs heeft ook de Tagesspiegel in een amusant geschreven artikel (helaas achter de paywall) vraagtekens geplaatst bij het academisch verleden van de huidige minister van Volksgezondheid. De auteur Thomas Trappe beschrijft de opkomst van Lauterbach, die 1996 voldeed aan de academische eisen voor zijn benoeming tot hoofd van het nieuwe Institute for Health Economics, Medicine and Society aan de Universiteit van Keulen, en de bijbehorende C4-leerstoel inclusief de titel van hoogleraar,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: