Migranten bestormen de EU: Illegale binnenkomst via Balkanroute verdrievoudigd

migranten-bestormen-de-eu:-illegale-binnenkomst-via-balkanroute-verdrievoudigd

14-06-22 05: 35: 00,

De Europese Unie heeft een sterke toename van de illegale binnenkomst via de Balkanroute geconstateerd. Tussen januari en mei is het aantal illegale grensoverschrijdingen bijna verdrievoudigd ten opzichte van het jaar ervoor tot 40.675, maakte het Europese agentschap voor grensbeheer Frontex maandag bekend. Alleen al in mei was er een verdubbeling tot 12.088. De migranten komen hoofdzakelijk uit Afghanistan en Syrië. De 5,5 miljoen ontheemden uit Oekraïne zijn niet in de cijfers opgenomen.

Totaal 86.420 illegale grensoverschrijdingen dit jaar.

Het EU-agentschap gaf geen reden voor de aanzienlijke stijging. Zij verklaarde echter dat de meeste migranten die via de Westelijke Balkan waren gekomen, waarschijnlijk al lange tijd in de regio verbleven en nu de sprong hadden gewaagd. In totaal registreerde Frontex 86.420 illegale grensoverschrijdingen in de eerste vijf maanden van het jaar, waarvan de helft op de Balkanroute.

De meer dan 5,5 miljoen Oekraïense oorlogsvluchtelingen die in de EU zijn aangekomen sinds de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: