Nieuwe realiteit

nieuwe-realiteit

3.jpg

RIA Novosti /Sputnik Berdyansk Ukraine/SNA/IMAGO

De Russische vlag en de vlag van de Dag van de Overwinning (1.6.) wapperen nu in het stadhuis van Berdyansk.2022)

Het was eigenlijk geen verrassing meer wat het Moskouse dagblad Izvestia dinsdag schreef: Rusland zou in eventuele toekomstige vredesonderhandelingen met Kiev niet onderhandelen over de toekomst van de Krim en de Donbass, noch over die van de kuststrook in de sinds het begin van de oorlog bezette regio’s Kherson en Zaporizjzja. De gelijktijdige beschuldigingen dat Kiev zelf de besprekingen eind maart heeft afgebroken, behoeven hier verder geen belang te hebben. Feit is dat van Russische zijde sindsdien voortdurend feiten worden gecreëerd.

Dit weekend werd bijvoorbeeld aangekondigd dat in de districten Kherson en Zaporizja alle ondernemingen van de Oekraïense oligarchen Rinat Akhmetov, Igor Kolomoysky en Viktor Pinchuk zouden worden “genationaliseerd”. Eind mei had de “Volksrepubliek Donetsk” al iets soortgelijks verklaard voor de bezittingen van Akhmetov in het onlangs veroverde Mariupol en was onmiddellijk begonnen met het in beslag nemen van de bezittingen van Akhmetov in het onlangs veroverde Mariupol.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: