Oekraïne – De ratten verlaten het zinkende schip

oekraine-–-de-ratten-verlaten-het-zinkende-schip

14-06-22 04:02:00,

In welke toestand moet een staat verkeren, waarvan de hoogste vertegenwoordigers niet alleen enorme sommen geld op buitenlandse rekeningen stallen, maar ook paspoorten van buitenlandse staten bezitten? Hoe kan men aannemen dat zij onvoorwaardelijke trouw zullen betonen aan hun staat, als zij dat zullen doen? schrijft Peter Haisenko.

Een van de fundamentele kwaden voor de rechtschapenheid van politici zijn landen als Zwitserland of Panama en andere plaatsen waar geld kan worden weggestopt en verborgen. Op die manier kunnen ontrouwe politici zich indekken voor het geval zij in hun eigen land ter verantwoording worden geroepen. Zij kunnen naar het buitenland gaan en een luxueus leven leiden met hun kwaadaardig vergaarde en verborgen rijkdommen. Om dit te voorkomen zou er een wereldwijde wet moeten komen die alle politici verbiedt rekeningen of andere voorwerpen van waarde in het buitenland te bezitten. Dit zou ervoor zorgen dat politici en parlementsleden naar eer en geweten hun best doen voor het welzijn van hun staat en zijn burgers.

Er zijn staten waarvan de wet parlementsleden en politici verbiedt rekeningen of bezittingen in het buitenland te hebben. Rusland is een van hen. Geen enkele afgevaardigde van de Doema mag een buitenlandse rekening hebben. Daarom moest ik lachen toen de VS aankondigden dat alle buitenlandse rekeningen van Russische Doema-afgevaardigden zouden worden “bevroren” als een andere sanctie tegen Rusland. Zoiets bestaat niet. Waarom wordt dat hier niet meegedeeld? Men zou zich eenvoudigweg moeten afvragen waarom een dergelijke wet in ons land niet bestaat. Ook in Oekraïne bestaat zo’n wet niet, en dat heeft fatale gevolgen voor het land.

Generaal van de inlichtingendienst wil activa het land uit migreren en wordt gearresteerd

Enkele jaren geleden, toen het nog mogelijk was om half objectief over Oekraïne te berichten, werd er zelfs in het Europees Parlement over gesproken dat Oekraïne niet aan de Europese of NAVO-normen kan voldoen, omdat haar politiek en regering gedomineerd worden door corrupte oligarchen. Zo kwam de naam van de voormalige Oekraïense president Porosjenko ter sprake in verband met de “Panama Papers”. Dit is tot op heden niet veranderd en er komen steeds meer namen aan het licht. De huidige president Zelensky heeft zijn miljoenen aan bezittingen ook over de hele wereld verspreid, waaronder bijvoorbeeld onroerend goed met een miljoenenwaarde in Florida. Men moet zich afvragen waarom hij dit deed.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: