Officiële documenten bewijzen dat “Top Gun Maverick” militaire propaganda is – Het ministerie van Defensie is zowel mede-schrijver als coproducent van de film

officiele-documenten-bewijzen-dat-“top-gun-maverick”-militaire-propaganda-is-–-het-ministerie-van-defensie-is-zowel-mede-schrijver-als-coproducent-van-de-film

14-06-22 12: 55: 00,

“Top Gun: Maverick” is een box office hit, een hit bij critici en publiek. Eenheden van de marine en de luchtmacht hebben in het hele land rekruteringsstands in bioscopen ingericht, in de hoop mensen aan te trekken die enthousiast zijn na het zien van de snelle luchtvaartactie. Uit documenten die in het kader van de Freedom of Information Act beschikbaar zijn gesteld, blijkt echter dat de film pas is gemaakt nadat een deal was gesloten tussen Hollywood en het Pentagon, waarbij de marine erop stond haar “belangrijkste zaak” te bepleiten om de productiemaatschappij in ruil daarvoor uitgebreide toegang te geven tot militaire hardware.

Onderzoeksjournalist Tom Secker, auteur van het boek “National Security Cinema: The Shocking New Evidence of Government Control in Hollywood”, was een van degenen die de documenten in handen kregen. Secker legde uit dat “Top Gun: Maverick” werd opgenomen met een expliciet doel, vertelde hij aan MintPress:

Het gaat over het oppoetsen van het imago van het leger na tal van mislukte oorlogen.

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: