Slag om Severodonetsk: Oekraïense troepen gedoemd tot nederlaag (video’s)

slag-om-severodonetsk:-oekraiense-troepen-gedoemd-tot-nederlaag-(video’s)

14-06-22 10:32:00, Sinds 13 juni gaat de hevige strijd om de stad Severodonetsk door. De afgelopen dagen werden gekenmerkt door verscheidene incidenten die de deplorabele situatie voor de Oekraïense strijdkrachten in de stad bevestigden, bericht Southfront.org.

De AFU bevestigde het verlies van de controle over het centrum van Severodonetsk.

Adviseur van de Minister Joeri Sak zei in een interview met Deutsche Welle dat de situatie bij de Oekraïense strijdkrachten (AFU) in Severodonetsk zeer moeilijk is, maar dat de gebeurtenissen zich intensiever ontwikkelen. Het Ministerie van Defensie van Oekraïne bevestigde dat de Russische strijdkrachten een aanzienlijk voordeel hebben in vuurkracht en vergeleek de situatie in de stad met de blokkade van de Oekraïense strijdkrachten in het Azov-gebied in Mariupol.

De AFU houden zich nog steeds schuil in het industriegebied en de Azot-fabriek, en ook in het spoorwegnet dat er aan grenst. De omvang van het industriegebied van Severodonetsk is ongeveer 6 km2. Aan de rand ligt het bij velden en bossen die naar de rivier de Severskij Donets leiden. De verdediging van het industriegebied wordt gevoerd door de eenheden van de 4e brigade voor speciale doeleinden van de Nationale Garde, de 115e brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne, de 118e brigade van de territoriale verdediging en enkele detachementen van de buitenlandse huurlingengroepen.

Oekraïense eenheden deelden video’s van de gevechten vanuit de Azot-fabriek:

Op 12 juni zou de commandant van de AFU in de agglomeratie Severodonetsk-Lisichansk, generaal-majoor Nikoljoek, het bevel gegeven hebben om de Proletarische Brug over de Severski Donets op te blazen, om te verhinderen dat de Oekraïense eenheden die het industriegebied van Severodonetsk verdedigen, het gebied zouden verlaten. Het Oekraïense leger gaf op zijn beurt de Russische strijdkrachten de schuld van de vernieling van de brug.

Het gevolg was dat de Oekraïense militairen geblokkeerd werden, en het gebied alleen konden verlaten door de rivier over te zwemmen of zich over te geven aan de oprukkende Russische troepen.

“Severodonetsk is eigenlijk geblokkeerd, nadat de Oekraïners zondag de laatste brug die hen met Lisichansk verbond, hebben opgeblazen”, zei het plaatsvervangend hoofd van het departement van de Volksmilitie van de DPR Basurin. Volgens hem hebben de daar achtergebleven Oekraïense militairen de keus – zich overgeven of sterven,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: