Te gek voor woorden: minister wil Franse banlieue-jongeren naar Nederland halen – commonsensetv.nl

te-gek-voor-woorden:-minister-wil-franse-banlieue-jongeren-naar-nederland-halen-–-commonsensetv.nl

14-06-22 09:50:00,

Dat we met idioten te maken hebben is allang duidelijk. Minister van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bevestigd het nog eens driedubbel door met een ”banlieue-plan” te starten.

Woest reageerde de Tweede Kamer op het voorstel van de minister, die al gauw terugkrabbelde van haar uitspraken om Franse jongeren uit achterbuurten in Parijs naar Nederland te laten verkassen. Dit alles om de werkloosheid te verlagen. Het lijkt wel alsof we mensen in het kabinet hebben zitten die in een waanzinnige sprookjeswereld leven.

‘Jongeren uit de banlieues?’, luidde de wedervraag van het Algemeen Dagblad. ‘‘Nou, er is daar echt een hoge werkloosheid”, bevestigde de CDA-bewindsvrouw. ‘‘Als wij als één Europa willen functioneren, moeten wij ons ook zorgen maken over de jeugdwerkloosheid in andere Europese landen.” Ook gaf van Gennip aan dat werken mensen weer op ‘het rechte pad’ kan zetten. Binnen enkele uren schetste de oppositie, van links tot rechts, het beeld van een minister die arbeidskrachten wil gaan werven in Parijse wijken waar de politie soms niet eens de straat op durft.

Van Gennip zegt zich in de eerste plaats verantwoordelijk te voelen voor de ruim één miljoen Nederlanders die langs de kant staan of meer uren zouden kunnen of willen werken.  Maar gezien de krapte op de arbeidsmarkt zal Nederland ook in de toekomst arbeidsmigranten nodig hebben, zegt de 53-jarige CDA’er.

Een definitief ophaalplan is er (nog) niet, maar werkloze jongeren uit de achterbuurten van de grote steden in Frankrijk zijn van harte welkom volgens de minister.

De onkunde en radeloosheid van dit kabinet straalt er van alle kanten vanaf. Politici die totaal niet meer weten wat er wel moet gebeuren en maar radeloos een verre worp doen en kijken waar de steen terecht valt. Het is een regelrechte schande dat dit soort mensen een land zoals Nederland moeten leiden… of is het eerder ‘laten lijden’?

Minister Van Gennip weggehoond om 'banlieu-plan': 'Zet u liever in voor Rashid uit Utrecht dan voor Rashid uit Parijs'

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: