The Saker:ㅤGele vesten winnen: de dood van de westerse parlementaire democratie als de meest progressieve regering

the-saker:ㅤgele-vesten-winnen:-de-dood-van-de-westerse-parlementaire-democratie-als-de-meest-progressieve-regering

14-06-22 12: 43: 00,

door Ramin Mazaheri voor The Saker blog

De strijd tegen autocratie en monarchie – het dominante thema van progressieve politiek in de menselijke geschiedenis – is altijd begonnen met de strijd voor een parlement: de oprichting van een groep die een belang vertegenwoordigt dat verder gaat dan het koninklijk uitvoerend besluit, en die de macht heeft om het wetgevingsproces en het algemeen bestuur te beïnvloeden.

(Dit is het vijftiende hoofdstuk in een nieuw boek, France’s Yellow Vests: Western Repression of the West’s Best Values. Klik hier voor het artikel dat dit boek aankondigt en de doelstellingen ervan uitlegt.)

Mensen realiseren zich vaak niet wat een historisch recent concept dit is in de menselijke samenleving – het primaat van het volk en niet slechts van een persoon.

Misschien wel de grootste verandering voor de gemiddelde Fransman bij de overgang van Charles X van de Bourbons naar Louis-Philippe van het Huis van Orleans in 1830 is dat deze laatste aanvaardde de koning “van de Fransen” te zijn in plaats van de koning “van Frankrijk”.

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: